Webinars &

challenges

Giro d’Italia: gratis kennismakingsles Italiaanse wijnen

Waarom Italië? Als je nieuwsgierig bent aangelegd, houdt van afwisseling, verscheidenheid en originaliteit dan is Italië je wijnland!

Er is een zee aan verschillende wijndruiven, de regelmatig voor komenden zijn er al meer dan 350! Mijn ontdekkingstocht begon ruim 20 jaar geleden en duurt nog steeds voort.  Ik neem je graag mee.

Deze gratis introductieles is voor jou als je:

 • Van wijn  houdt, er nog niet zoveel van weet en  je  nieuwsgierig bent en wil graag vooral meer weten, je kennis vergroten van Italiaanse wijnen.
 • Je houdt van origineel en wilt kraag met unieke keuzes voor de dag komen, ook in je wijnselectie of als je wijn cadeau doet (aan een kenner bij voorbeeld).
 • Je houdt van authentiek en kan niet wachten om kennis te maken met al die onbekende druivensoorten en wijnen die Italië te bieden heeft.
 • Je houdt van Italië, de cultuur en wilt ook graag meer weten van de wijnen.
 • Je overweegt naar Italie op vakantie te gaan en je wilt vast wat inspiratie op doen.
 • Wilt kennis maken met mij en mijn manier van inspireren om te kijken of dat bij je past.

Deze les is uiteraard slechts een introductie. Maak kennis met wijnland Italië, rijk aan een enorme variëteit aan druivensoorten, verschillende micro klimaten, bijzondere liggingen etc.

Wat is een webinar?

Een webinar is een online training die je kunt volgen op internet vanuit huis, lekker lui op je bank of op kantoor. Alleen of nog veel leuker, gezellig samen met andere wijn liefhebbers. Deelnemen is volledig gratis. Er zijn géén inbelkosten of iets dergelijks. Als je wilt kun je vooraf een proefdoos bestellen (in voorbereiding), maar je kunt ook gewoon zelf iets kiezen uiteraard. Bij aanmelding ontvang je tips voor aankoop (mee) proefwijnen en ik raad je aan om het gratis e-book te downloaden ter voorbereiding.

 

Meld je hier aan voor het webinar
Een wijngaard op de berghellingen in Trentino
Met je laptop op schoot wijn proeven en meer leren over Italiaanse wijn
wijn proevend bij de wijnmaker Loacker Trentino
Een ronde door Italie met de fiat 500

Wil je leren hoe je wijn kiest & proeft en waar je dan zoal rekening mee houd?

Wijn leren kiezen & proeven

 • Je wilt leren waar je op let bij het wijnproeven
 • Je wilt weten wat al die kenners toch ruiken en proeven  en hoe ze daarbij komen.
 • Je wilt weten hoe je je glas eigenlijk vasthoudt en welk glastype hoort bij wat voor soort wijn.
 • Je wilt je niet geïntimideerd voelen door de (overweldigende) keuze aan (Italiaanse) wijnen in het (supermarkt)schap.
 • Je wilt je graag zekerder voelen in je keuzes bij aankoop van wijn en niet geïntimideerd.

       TEstimonial Edwin Jansen over ” wees zen en leer wijnproeven”:

“Het webinar van Josje was verrassend informatief en liet een blijvende geur en smaakervaring na. Het was mijn eerste kennismaking met de wereld van wijn en ik was verrast hoe de geur en smaak van wijn in korte tijd kan veranderen. De enthousiaste, passievolle uitleg van Josje over het hoe en waarom en haar humor bij het beantwoorden van de vragen maakten het aanstekelijk. Ik had niet verwacht dat een dergelijke ervaring in een webinar opzet te vatten was en dat ik zoveel zou opdoen over wijn in zo’n korte tijd. De ervaring om dit samen met vrienden te doen met Josjes begeleiding online was bijzonder en kan ik zeer aanraden. Als leek leer je in een heel korte tijd heel veel over vinologie!”

De informatie uit dit webinar komt beschikbaar in een andere vorm:

Meld je hieronder vrijblijvend aan om op de hoogte gehouden te worden!