Reizen

 

fresco's van wijnflessen op buitenmuur bij Cos

Reizen: individueel, voor jou op maat gemaakt

Wil je een Italiaanse wijncursus op locatie in Italië meemaken met mij als gids? Voor cursisten van Divinonatura behoort dit tot de mogleijkheden. Daarnaast zijn groepsreizen op aanvraag mogelijk en hebben we een enkel individueel aanbod voor je. Natuurlijk genieten!

Stel je houdt van ambachtelijk gemaakte Italiaanse wijnen, van kleinschalige wijnmakers, bij voorkeur bio/natuurlijk werkend. Je denkt die zoek ik zelf wel op, via gidsen of internet. Dat kan tegenvallen: heel veel van deze Italiaanse wijnmakers weigeren deelname aan gidsen, of het insturen van wijnen ervoor. Dus een flink deel komt niet boven bij uw speurtocht. Websites zijn er niet altijd, of niet up to date, en ook is er niet altijd iemand beschikbaar om gasten rond te leiden. Kortom je moet weten waar je wel terecht kunt, waar de wijnen mooi zijn, de verhalen goed, de gastvrijheid vanzelfsprekend, wat de meest ideale volgorde is in je programma om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de tijd.

Daarnaast heb je natuurlijk de grote bonus van mij erbij als gids, in vloeiend Italiaans en Nederlands en alle kennis en passie die ik hierbij aan de dag leg om het je naar de zin te maken. Ruim 20 jaar geleden besloot ik geen bier te drinken, alleen nog maar wijn en als het even kon Italiaanse wijn. Sindsdien duurt de zoektocht, in boeken, wijnschappen, bij wijnproeverijen, bezoeken aan wijnhuizen, masterclasses, workshops, cursussen , de Italiaanse sommelieropleiding, rondreizen door het hele land, beursbezoek, erover schrijven voor een Italiaanse review online en werkend aan een boek erover.

Waarom kiezen voor Divino Natura (voorheen bekend als Profondo Reizen)

Er staan alweer 10 jaar ervaring op de teller als organisator van wijn/gastronomiereizen. Omdat je te weinig tijd hebt maar toch goed voorbereid op vakantie wilt gaan en deze voorbereiding aan een ander durft over te laten. Je wilt graag dat alles goed geregeld is. Je wilt bijzondere dingen zien, proeven, meemaken en beleven. In een groepje of gewoon met zijn tweeen.  Als je liever op eigen houtje gaat, regel ik de overnachtingen en de afspraken onderweg, zonder tijdverlies etc.

Op aanvraag (niet vrijblijvend) verzorgen wij graag kleinschalige groepsreizen, er zijn mogelijkheden door heel Italië. De meer gangbare gebieden zijn uiteraard Toscane en Piemonte, allebei mooi te combineren met Liguria. Maar ook Sicilie en Puglia zijn heel interessant, en Friuli etc etc. Ik heb door al mijn beursbezoek en rondreizen overal contacten. Dus als je weet hoeveel dagen , budget, type accommodatie e.d., voorkeur voor gebied, dan komt daar zeker iets moois uit.

Individueel zijn er enkele mogelijkheden op wijnwandelgebied in Piemonte, Liguria en Friuli, ook voor kleine groepjes mogelijk.

 

 Wijncursus op locatie in Italië

Wil je niet alleen en  sta je er voor open om Italië samen met andere, gelijkgestemden te ontdekken? Lijkt het je wel wat om in een kleine groep samen van de mooie dingen van het leven te genieten? Meld je dan aan om op de hoogte gehouden te worden van onze kleinschalige groepsreizen.

Naar aanleiding van de wijncursus zal ik enkele keren per jaar een groepsreis organiseren, live wijncursus op locatie 🙂 In de planning zit een reis naar Sicilie in juli. Etna en Eolische eilanden, aangezien de Etna een uitzonderlijk gebied is wat unieke wijnen oplevert. Ik begin mijn wijncursus altijd met de Eilanden, het zuiden omdat daar ook de wijnbouwgeschiedenis is begonnen. In mijn optiek is Sicilië bovendien een van de meest fascinerende wijnregio’s met een enorm potentieel, met name het unieke terroir van de Etna is een ontdekkingstocht meer dan waard. De rest blijft nog even een verrassing, we houden je graag op de hoogte!

 

 

Puglia ouderwetse carro voor oogst
Toscaans wijn landschap met San Gimignano in de verte
Chianti Classico wijngaarden in de herft
wijngaarden op Salina
Cos
wijngaard van Girolamo Russo